‘108 dagen joggen voor zes extra levensjaren’…

…“Mits je dit van je 20e tot je 70e jaar iedere week een uur volhoudt”.
Dit beweren enkele Deense onderzoekers van het Bispebjerg University Hospital in Kopenhagen.

Rustig lopen beter is dan  intensief sporten. Belangrijk hierbij is de work-out; een gematigde ‘exercising’ is gezonder dan een extreme. Onder ongeveer 20.000 mannen en vrouwen tussen de 20 en 93 werd research gedaan. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat één tot twee uur per week op een rustig tempo joggen, de levensverwachting bij mannen verlengt met 6,2 jaar. Voor vrouwen geldt een verlenging van 5,6 jaar. Ook zou hierdoor het risico op vroegtijdige sterfte met 44 procent afnemen.

Sociale interactie

De resultaten van het onderzoek staan lijnrecht tegenover eerdere onderzoeken waarbij de gezonde aspecten van joggen in twijfel werden getrokken, of zelfs als schadelijk werden omschreven. Een verbeterde zuurstofopname-  en bloeddruk, minder overgewicht, een gezonder hart- en bloedvatenstelsel en een betere psychische gezondheid, zijn volgens de Deense geleerden slechts enkele gezondheidsvoordelen waar joggen toe leidt.

De mentale voordelen komen vooral door de sociale interactie die mensen hebben tijdens het joggen“, aldus onderzoeker Peter Schnohr.

 

Geschreven door: Dorothy Looman                                                     hardloopclinic hardlopen
Bron: Medical Xpress

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.