Marinke van Rijn

Fysiotherapeut Oncologie
& Oedeemtherapeut

Terug naar overzicht

Gofysio Teamlid

Marinke van Rijn

Marinke is in 2008 afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool in Enschede en werkt sindsdien als fysiotherapeut. Vanaf 2013 is Marinke bij GoFysio werkzaam.

Marinke heeft ervaring in het begeleiden van diabetespatiënten en zij is aangesloten bij het Landelijke ClaudicatioNet voor het begeleiden van patiënten met perifeer vaatlijden. Zij zet haar ervaring in bij het werken met verschillende doelgroepen:

“Omdat ik veel werk met patiënten met chronische aandoeningen, heb ik cursussen gevolgd op het gebied van leefstijlinterventie en motiverende gespreksvoering. Binnen GoFysio houd ik mij voornamelijk bezig met het opstarten van beweeggroepen, waaronder COPD, artrose en diabetes.”

Visie

Het aantal mensen met een chronische aandoening wordt steeds groter. Fysiotherapie zet in op preventie, zodat klachten ten gevolge van een aandoening kunnen worden voorkomen of beperkt.

Om op de juiste manier om te gaan met klachten is vaak gedragsverandering nodig. Waar de een juist meer moet bewegen, moet een ander leren doseren. Bij deze gedragsverandering kun je als fysiotherapeut een grote rol spelen. Ik ben ervan overtuigd dat de ongemotiveerde patiënt niet bestaat en dat je met de juiste benadering iedereen ondersteuning kunt bieden.