Specialisaties

Op zoek naar een gespecialiseerde RugFysio in Nieuwegein?

Zoek je een RugFysio in Nieuwegein? dan ben je bij GoFysio aan het juiste adres. Bij GoFysio hebben we namelijk een team wat bestaat uit fysio-, manueel- en sportfysiotherapeuten die allen gespecialiseerd zijn in rugklachten. Zij hebben jaren extra scholing gevolgd op het gebied van het behandelen van rugpijn, daarnaast bestaat meer dan 80% van hun klanten uit rugpijn patiënten. Ten slotte werken onze rugfysio’s met elkaar samen om de beste zorg te kunnen leveren voor iedere patiënt.

De behandelmethode van RugFysio Nieuwegein

Bij de behandeling maken we in de eerste plaats onderscheid tussen acute rugklachten en chronische. Beide vormen verlangen namelijk een totaal andere aanpak. Hieronder lees je wat bijvoorbeeld de belangrijkste verschillen zijn.

Behandeling van acute rugklachten

De behandeling van acute (kortdurende) rugklachten is in de eerste plaats gericht op het zo goed mogelijk mobiliseren van de totale wervelkolom en de heupen. Daarnaast is het ontspannen van de rugspieren, hamstrings, heup en bilspieren heel belangrijk. Ook worden er oefeningen gedaan die zorgen voor het beter bewegen van de rug en de heupen. Door deze behandelmethode ben je doorgaans binnen 2 tot 3 behandelingen weer op de been.

Behandeling van chronische rugklachten

Het behandelen van chronische rugklachten is veel complexer. Dit komt omdat meerdere factoren van belang zijn die de rugklachten in stand houden. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder andere: overgewicht, spanning/stress, zwaar lichamelijk werk, slechte conditie, verkeerde houding, onjuist omgaan met de rugpijn, misvattingen over rugpijn en negatieve gedachten.

Wij behandelen diverse soorten rugklachten in Nieuwegein

Of het nu gaat om behandeling, training of revalidatie, voor alle soorten rugpijn kun je bij onze Rugfysio in Nieuwegein terecht. Ook na een operatie, zoals bij een Stenose (vernauwing van het wervelkanaal) of na een Hernia kun je bij onze Rugfysio terecht voor revalidatie.

Rug & Fit
Fysio bij rugklachten

De verschillende RugFysio programma’s in Nieuwegein

Rug & Fit, een actieve benadering bij chronische rugklachten

Voor behandeling en revalidatie bij chronische (aanhoudende) rugklachten hebben we bovendien het Rug & Fit programma. Dit wordt ook begeleid door onze gespecialiseerde rugfysio’s in Nieuwegein en wordt gegeven op al onze locaties. Deze actieve therapie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is daarom zeer effectief bij langdurige rugpijn. Lees meer over Rug & Fit.

Manueel therapeut en Rugfysio Nieuwegein

De manueel therapeut heeft een speciale opleiding gevolgd. Hierdoor is hij in staat de wervelkolom snel soepeler te maken waardoor je snel minder pijn hebt. De manueel therapeut is tevens onderdeel van onze rugfysio’s in Nieuwegein. Lees meer over Manuele Therapie.

Bekkenfysiotherapie bij rugklachten

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in bekken gerelateerde rugklachten zoals bekkeninstabiliteit, heup en bekkenbodemklachten. Lees meer over bekkenfysiotherapie.

Effectieve behandeling bij rugklachten

De rugfysio van Nieuwegein kan helpen bij verschillende soorten rugklachten, zowel acuut als chronische klachten worden effectief behandeld door ons rugteam. Meer informatie over enkele specifieke aandoeningen van de rug kun je hieronder vinden.

Afspraak maken bij RugFysio Nieuwegein

Wil je een behandeling bij onze RugFysio in Nieuwegein en wil je daarnaast snel geholpen worden? of wil je bijvoorbeeld meer informatie? neem dan contact op via (telefoon of whatsapp): 085-06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Afspraak plannen
Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.