Psychosomatische fysiotherapie Nieuwegein

Effectief bij gedrags- en spanningsklachten

Voor de beste psychosomatische fysiotherapie in Nieuwegein kun je terecht bij GoFysio. Psychosomatische fysiotherapie focust zich op de behandeling van gedrag en spanning gerelateerde klachten. Onze psychosomatische fysiotherapeut helpt je om te ontspannen, geeft advies over je gedrag en geeft tips en oefeningen om beter met situaties om te gaan. In sommige gevallen houdt de psychosomatische fysiotherapeut je ook een ‘spiegel’ voor. Soms kan dit confronterend zijn. Maar wil je echt het probleem aanpakken? Dan moet je hier doorheen.

Oorzaken gedrags- en spanningsklachten

Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan of in stand houden van lichamelijke klachten zijn gedrag en spanningsklachten. De psychosomatische fysiotherapeut is onmisbaar bij het verhelpen van deze veelal chronische klachten. Hierbij kun je denken aan langdurige rugpijn of hoofdpijn, maar ook chronische onbegrepen pijnklachten, chronische hyperventilatie, stressklachten en chronische vermoeidheid. Voor deze klachten kun je terecht bij onze psychosomatische fysiotherapeut in Nieuwegein.

Psychosomatische fysiotherapie in Nieuwegein

AdemTherapie

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de ademhaling een belangrijke rol speelt bij spanningsklachten. Bij AdemTherapie ligt de focus op het in balans brengen van de ingeademde zuurstof en de uitgeademde koolzuur. Door bijvoorbeeld een te snelle ademhaling kan teveel koolzuur uitgeademd worden. Dit zorgt ervoor dat het lichaam geprikkeld raakt en het lichaam in stress raakt. In sommige gevallen wordt AdemTherapie ook gecombineerd met balanstraining, een speciale training om een uitgeput lichaam sterker te maken. Balanstraining gebeurt door middel van de Energy Control Methode. Ook hiervoor kun je bij ons in Nieuwegein terecht.

Samenwerking met gespecialiseerde therapeuten

De psychosomatische fysiotherapeut werkt bij GoFysio samen met andere gespecialiseerde therapeuten. Hierbij kun je denken aan de bekkenfysiotherapeut en de manueel therapeut. Deze ‘integrale’ aanpak, waarbij klachten via verschillende invalshoeken tegelijkertijd worden aangepakt, is vele malen effectiever dan een ‘eenzijdige’ behandeling.

Maak een afspraak voor psychosomatische fysiotherapie

Wil je jezelf aanmelden voor psychosomatische fysiotherapie? Neem dan contact op voor een afspraak in Nieuwegein. Bel ons of stuur een WhatsApp bericht: 085 – 06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij een van de vestigingen van GoFysio

Vestigingen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.