Dry Needling Nieuwegein

Dry Needling is een snelle en effectieve behandeling

Bij GoFysio in Nieuwegein kun je terecht voor Dry Needling. Dry Needling is een effectieve behandeling bij pijnlijke verhardingen in spieren, ook wel triggerpoints genoemd. Deze verhardingen in je spieren kunnen hevige en tevens langdurige klachten veroorzaken. De triggerpoints kunnen in het hele lichaam voorkomen.

Maak een afspraak

Hoe ontstaan triggerpoints?

Triggerpoints kunnen ontstaan door zowel acute als chronische overbelasting. Veelvoorkomende oorzaken voor triggerpoints zijn:

  • Langdurige verkeerde houding
  • Verkeerde beweging
  • Een ongeluk, schok of valpartij
  • Overbelasting door een kortdurende zware inspanning
  • Het uitoefenen van een bepaalde sport
  • Het lang niet bewegen van spieren
  • Stress en depressie
  • Slaaptekort

Binnen 1 of 2 behandelingen resultaat

Dry Needling is een snelle, effectieve techniek om triggerpoints te verhelpen. Dry Needling geeft al binnen 1 of 2 behandelingen pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid. De behandeling wordt maximaal 1 keer per week uitgevoerd. Daarom kan het al binnen één tot twee weken resultaat geven. Dry Needling is echter geen losse behandeling. Het is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Het wordt vaak gecombineerd met manuele therapie en/of oefentherapie.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry Needling is een wetenschappelijk onderbouwde techniek om triggerpoints te verhelpen, zodat de spier weer normaal kan functioneren. Bij deze techniek wordt er in een triggerpoint geprikt met een hele dunne steriele naald. Hierdoor ontstaat er een snelle en korte spiersamentrekking. Deze techniek wordt een aantal keren herhaald, waardoor de spier ontspant.

Dry Needling werking

Het gevoel tijdens en na Dry Needling

Dry Needling is normaal gesproken niet pijnlijk. Echter, iedereen kan dit anders ervaren. Het prikken zelf voel je in principe niet. Alleen de korte spiersamentrekking kan voelen als een schokje. Verder wordt de behandeling meestal gevolgd door een gevoel van spierpijn. Dit houdt maximaal 2 dagen aan.

Dry Needling behandeling
Dry Needling rug

Behandeling bij GoFysio in Nieuwegein

Bij GoFysio starten we altijd met een consult. Tijdens dit consult bespreken wij jouw klachten. Aan de hand van een gesprek, lichamelijk onderzoek en diverse testen stellen we samen jouw fysiotherapeutische behandelplan op. Indien Dry Needling effectief is bij jouw klacht, gaan we hiermee starten. Het toepassen van de techniek Dry Needling dient op professionele wijze te gebeuren. Daarom hebben onze therapeuten een speciale opleiding gevolgd. Zij voeren de behandeling uit in onze praktijk in Nieuwegein.

Maak een afspraak voor Dry Needling in Nieuwegein

Heb je last van aanhoudende pijnklachten? Dan kan Dry Needling wellicht uitkomst bieden. Bel voor een afspraak in Nieuwegein naar: 085-0656333 of mail naar info@gofysio.nl.

Maak een afspraak
Vragen? Of advies nodig?
Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak bij GoFysio365 in Alphen aan den Rijn!

Afspraak inplannen

Meer weten? Bezoek onze informatiepagina’s

Hoe werkt het?

De fysiotherapeut

In verschillende Kenniscentra werken de therapeuten samen om de beste zorg voor de patiënt te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er ook beweegprogramma’s, groepslessen en trainingen.

Meer informatie

Kom langs!

Inloopspreekuur

Op verschillende locaties en tijdstippen kun je bij GoFysio terecht op het Inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld als je bij acute klachten snel gezien wilt worden door een fysiotherapeut. 

Inloopspreekuur

Hoe werkt het?

Zorgverzekeringen

Zorg en Verzekeringen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Helaas zijn de regels qua vergoedingen niet altijd even overzichtelijk. Lees meer over de meest voorkomende vragen.

Zorgverzekeringen