Behandelingen

Back Rehab Therapie

De meest complete therapie bij Rugklachten

Uit onderzoek blijkt dat een multifactoriële aanpak (meerdere therapievormen tegelijkertijd) van rugklachten effectiever is ten opzichte van een enkele therapievorm. Bij Back Rehab therapie worden verschillende therapievormen tegelijkertijd ingezet. Een uitgebreide analyse van de rug in combinatie met vragenlijstonderzoek staat aan de basis van het therapie plan.

Behandeling, Training, Ontspanning en Voorlichting worden tegelijkertijd ingezet, daarmee behaal je het beste resultaat.

Effectieve Therapie bij Rugpijn

De therapie richt zich op jouw persoonlijke situatie

Mobiliteit

Moeite met bukken, scheef staan of een andere vorm van beperkte mobiliteit komt bij rugpijn vaak voor. Gevoel van stijfheid, lokale pijn en beperking van de bewegingsuitslag zijn belangrijke symptomen. Gerichte training zal de mobiliteit en de functie van de rug enorm verbeteren.

Coördinatie

Automanipulatie (het uit zichzelf kraken van de rug), een vermoeid gevoel in de rug en het ontstaan van klachten bij lang zitten of langdurig staan zijn de belangrijkste kenmerken bij coördinatie problemen van de rug. Door middel van impliciete training, waarbij de juiste beweging wordt uitgelokt zal ervoor zorgen dat houding en beweging blijvend verbeteren.

Kracht

Het gevoel van krachtverlies in de rug of pijn bij zware activiteiten zoals tillen zijn belangrijke kenmerken wanneer de rug onvoldoende krachtig is. Zowel de maximale kracht als het kracht uithoudingsvermogen van de rugspieren zijn enorm belangrijk. Krachttraining met variabele zal er voor zorgen dat je in staat wordt gesteld te anticiperen op onverwachtse bewegingen.

Angst om te bewegen

Mensen met langdurige rugklachten hebben door hun pijn vaak angst om te bewegen. Deze angst staat de behandeling en herstel in de weg en zorgt ervoor dat het langer duurt voordat zij hun dagelijkse leven weer volledig kunnen oppakken. Cliënten worden op een speelse wijze afgeleid zodat zij makkelijker hun oefeningen doen. Zo moet de angst voor pijn die belemmerend werkt bij een behandeling tegengegaan worden.

Chronische Pijn (Centrale Sensitisatie)

Nociplastische pijn, ook wel centrale sensitisatie genoemd wordt veroorzaakt door het overgevoelig worden van zenuwen en een verstoring in de centrale pijnverwerking. Langer bestaande rugpijn zonder duidelijke oorzaak is een belangrijk kenmerk van chronische pijn sensitisatie. Door voorlichting en gerichte training leren mensen hier mee om gaan.

Back Rehab Therapie

Back Rehab Therapie is een duurzame en effectieve behandeling bij Rugpijn

Er zijn 6 belangrijke factoren waarom Back Rehab Therapie effectiever is:

 • Het start met een Analyse van de Rug waardoor de therapie effectiever kan worden ingezet
 • Het programma is maatwerk en afgestemd op jouw specifieke situatie
 • Er worden verschillende therapieën tegelijkertijd ingezet
 • Het richt zich op korte en lange termijn
 • De training is veel intensiever dan reguliere fysiotherapie
 • De behandelaars zijn expert op het gebied van rugklachten

Back Rehab Therapie is effectief bij:

 • Acute lage rugpijn sinds een of enkele dagen
 • Enkele weken aanhoudende rugpijn zonder duidelijke oorzaak
 • Steeds terugkomende rugpijn, ook wanneer je eerder behandeld bent
 • Langer dan 6 weken aanhoudende rugpijn
 • Rugpijn zonder duidelijke oorzaak
 • Uitstralende rugpijn
 • Zeurende, stekende of schietende rugpijn

Kosten van Back Rehab Therapie

Verzekeraars geven Financieel voordeel bij Back Rehab Therapie

Back Rehab Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het gaat daarbij niet ten koste van het eigen risico. Ben je onvoldoende aanvullend verzekerd dan betaal je daarnaast een eigen bijdrage. Het aantal behandelingen en de hoogte van de evt. eigen bijdrage worden tijdens de intake besproken waarna je kunt besluiten wel of niet deel te nemen.

Maak direct een Afspraak

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Gratis informatie avond

Over dit programma worden regelmatig informatie avonden georganiseerd

Heb je interesse om gratis en vrijblijvend een Clinic bij te wonen?

Neem dan contact met ons op via: Bel of Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Afspraak inplannen
Na aanmelding zal de behandeling zo snel mogelijk starten. Doorgaans wordt de behandeling binnen 48 uur gestart. Zo nodig komt de fysiotherapeut bij je aan huis. In sommige gevallen wordt dat zelfs aangeraden. Vergoeding van fysiotherapie zit in de basisverzekering, alle noodzakelijke behandelingen worden vergoed. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Dit hebben we nodig
Voor fysiotherapie is geen verwijsbriefje nodig. Zorg wel dat je het burgerservicenummer van je kind bij de hand hebt. Na een telefoontje of aanmelding via het aanmeldformulier zal de fysiotherapeut snel de behandeling starten.

Behandelaar & Specialisaties bij GoFysio
GoFysio heeft en speciaal team van fysiotherapeuten, elk gespecialiseerd binnen een bepaald gebied. De fysiotherapeuten zijn uitstekend opgeleid en volgen continue scholing om zodoende altijd de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

GoFysio biedt hoogwaardige specialistische zorg voor zoals bekkenfysiotherapie, behandeling bij voorkeurshouding en meer.

Aangesloten bij alle verzekeringsmaatschappijen
GoFysio heeft contracten met alle verzekeringsmaatschappijen. Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig. Ook een verwijsbriefje is in de meeste gevallen niet nodig, je kunt direct terecht. Fysiotherapie gaat ook niet ten koste van het eigen risico.

Vragen? Of advies nodig?

Stuur ons een whatsapp bericht

Maak een afspraak of stel een vraag aan GoFysio via WhatsApp op jouw smartphone:

Stuur direct een appje

(ma tot vrij 8:00 tot 17:00)

Kom langs!

Maak een afspraak

Maak een afspraak bij een vestiging naar keuze! Bekijk welke vestigingen bij jou in de buurt zijn:

Afspraak inplannen

Afspraak plannen

Meer informatie nodig?

Voor aanmelden of meer informatie: bel of stuur een Whatsapp naar: 085 -06 56 333 of mail naar: info@gofysio.nl.

Maak vandaag nog een afspraak
Bekijk de inloopspreekuur tijden